Mäkivetokisat

17.9.2022

Info

Kello 10:00 alkaen

Tarjolla runsaasti ruokaa ja juomaa, näytteilleasettajia ja muuta nähtävää

Lapsille mm. polkutraktoriajelua

Lipun hinta 10€

Alle 12 v ilmaiseksi

Järjestäjä: Karjala Pulling ry

TERVETULOA! Joukolla mukaan kisaan osallistumaan ja katsomaan

Tapahtumapaikka

Kapakanmutkan soramonttu
Vanha Viipurintie 1101
53100 Lappeenranta

Kartta Lappeenrannasta Kasukkalan montulle >>

Yhteistyökumppaniksi?

Tule tapahtumaan yhteistyökumppaniksi. Katso lisää yhteistyössä-sivulta >>

Mäkivetokilpailun ilmoittautuminen

1. Ennakkoilmoittautuminen viimeistään 10.9. mennessä.

Tyyliin luokka (esim. museo alle 51hv), ajoneuvo (esim. valmet 361, scania kolmeakselinen alle 13,5 litraa täysperävaunu), lisätiedot (esim. sponsorina kumi ja metalli oy), lisäksi kuljettaja ja paikkakunta.

Ilmoittautuminen MIELUITEN sähköpostitse: karjalapulling@gmail.com tai vaihtoehtoisesti soittamalla Piia Junnikkala, puh. 050 3521776. Ilmoittautumisen peruminen ei maksa mitään.

2. Ilmoittautumismaksu on 40 euroa per ajoneuvo/luokka jolla saa kaksi vetoa. Lisäveto 100 euroa per ajoneuvo/luokka. Ennakkoilmoittautumisten maksu käteisellä kilpailukansliaan klo 9.00 mennessä, tapahtuma alkaa klo 10.00. Jälki-ilmoittautuminen paikan päällä maksaa 100 euroa per ajoneuvo/luokka. Lisäveto maksaa 100€ ja se on ostettava ilmoittautumisen yhteydessä.

3. Sama ajoneuvo voi osallistua enintään kahteen eri luokkaan ja kuhunkin vain kerran. Museo luokkaan voi osallistua 30 vuotta tai sitä vanhemmalla traktorilla. Ikä tarkistetaan rekisteriotteesta tai muusta dokumentista.

4. Ohjaajakokous pidetään 15 minuutin kuluttua siitä, kun osallistujalistat on saatu valmiiksi. Ohjaajakokous aloitetaan nimenhuudolla, jossa käydään läpi kuljettajien toimintaohjeet, sekä kilpailusuoritukseen liittyvät turvallisuusasiat, yleisön sekä kilpailijoiden turvallisuus huomioiden.

5. Virallinen osallistujalista lähtöryhmittäin toimitetaan neljänä kappaleena; kärryn vaihtoon, ajanottoon, kuuluttajalle ja kilpailun johtajalle.

Turvallisuus ja vastuu

Jokainen kuljettaja osallistuu omalla vastuullaan. Järjestäjä pidättää oikeuden tarkistaa kuljettajan ja ajoneuvon kunto mm. päihteet, jarrut sekä traktorin moottorin suurimman käyntinopeuden. Traktori luokassa ohjaamossa ,ei sallita muita henkilöitä kuljettajan lisäksi. Niissä ajoneuvoissa joissa turvavyö, sitä myös käytettävä. Järjestäjä ei vastaa minkäänlaisista vahingoista eikä näin ole korvausvelvollinen kilpailussa sattuneista vahingoista.

Mahdolliset poikkeustilanteet

Epäselvissä tai erimielisyys tapauksissa kilpailijan tulee ottaa välittömästi yhteyttä kilpailu johtajaan, jonka toimesta kilpailun tuomaristo kokoontuu ja päättää asiasta enemmistön päätöksellä. Mahdolliset protestit tulee esittää kirjallisina, välittömästi asian tultua ilmi ja viimeistään ennen palkintojen jakoa.

Traktoriluokat

Museotraktorit (30v tai vanhemmat) alle 51 hv, alle 81hv ja yli 81hv

Traktorit alle 60hv, alle 101hv, alle 131hv, alle 161hv, alle 191hv, alle 251hv

Lähtö

1. Jos kahdella kilpailijalla on sama aika, heidän keskenäinen sijoituksensa määräytyy yhteen laskettujen aikojen mukaan.

2. Jokaisella on kaksi lähtöä per luokka.

 

Tekniikka

1. Moottorinvaihto alkuperäistä tehokkaampaan on kielletty kaikkiin luokkiin.

2. Museo luokissa rakentaminen on kielletty (esim. turbo ja välijäähdytys)

3. Rakennetulla veteraanilla voi osallistua normaali luokkiin traktorin alkuperäisen moottori tehon mukaan ja täyttämällä seuraavat turvallisuusvaatimukset. Tehdasvalmisteinen turvaohjaamo tai riittävän tukeva turvakaari. Takatukien käyttöä suositellaan ankarasti.

4. Traktorin luokka määräytyy traktorin alkuperäisen tehon (DIN) mukaan.

5. Jos kilpailija ilmoittaa moottoritiedot väärin, hänet hylätään.

6. Traktorin on täytettävä vähintään seuraavat turvallisuus vaatimukset: tehdasvalmisteinen turvaohjaamo tai riittävän tukeva turvakaari. Takatukien käyttöä suositellaan ankarasti. Turvavyö kopittomiin sekä rakennettuihin traktoreihin pakolliseksi. (ei koske museo traktoreita)

7. Kilpailuun osallistuvien traktorien ja kuorma-autojen on oltava tieliikennekelpoisia.

Kuorma-autot

1. Kuorma-autot täysperävaunut painotetaan kokonaismassa 60000 kg mukaan.

2. Kuorma-autot puoliperävaunut painotetaan kokonaismassa 60000 kg mukaan.

3. Jos ajoneuvo on kuormattu valmiiksi, on siitä esitettävä vaaka lappu tai todistus painosta. Järjestäjä pidättää oikeuden varmistaa ajoneuvon painon. Väärin ilmoitetusta painosta seuraa hylkäys.

4. Lähtösäännöt samat kuin traktoreilla.

Kuorma-autoluokat

Kuorma-autot puoliperävaunut. 60t

Kuorma-autot täysperävaunut. 60 t. Moottoritilavuus 13.5 litraa ja yli.

Kuorma-autot täysperävaunut 60 t. Moottoritilavuus alle 13.5 litraa.